ژنی پنهان در بدن انسان که زمانی تصور میشد بسیار نادر است، اکنون ممکن است بهطور شگفتآوری رایج باشد و بتواند بیصدا موجب بروز مشکلات جدی برای سلامت انسان شود.
عکس روز ناسا که توسط «تلسکوپ فضایی جیمز وب» ثبت شده است، یک فوران میانستارهای را به تصویر میکشد.
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی، هشدار داد که گسلهای اصلی و فرعی کشور ایران به طول ۴۰ هزار کیلومتر کشیده شدهاند که این میزان معادل اندازه کره زمین است و در میان این گسلها، تهران با ۲۷ گسل شناسایی شده، بهویژه در معرض تهدید قرار دارد و از آنجایی که کشور هر ۱۰ سال یکبار شاهد وقوع یک زلزله ویرانگر است، این خطرات نیازمند اقدامات فوری و مؤثر برای کاهش آسیبها و حفاظت از جان مردم از طریق نظارت کامل بر ساخت و سازها است.
یک مطالعه جدید نشان میدهد که شرایط دنیای واقعی و نه فقط محیط آزمایشگاهی، نقش مهمی در حل مساله ایفا میکند و در این مورد، موشهای خجالتی با توانایی حل مساله بیشتر، دانشمندان را شگفتزده کردند.
دانشمندان موفق شدند برای اولینبار یک گونه منقرضشده را دوباره به دنیا بازگردانند. سه تولهی گرگ مخوف با نامهای «رومولوس»، «رموس» و « khaleesi» در آمریکا متولد شدند.
سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در نوزدهمین روز از فرودین ماه سال ۱۴۰۴ به اخبار گوناگونی از ایران و سراسر جهان پرداخته است که قصد داریم در این گزارش نگاهی به خلاصهای از این اخبار بیندازیم.
یک مطالعه ژنتیکی جدید نشان میدهد که برخی از باکتریهای روده و مواد شیمیایی خون تنها با کوتاهی قد مرتبط نیستند، بلکه ممکن است علت ایجاد آن باشند. این مطالعه درهای جدیدی را به روی مداخلات میکروبیوتا در بروز مشکلات رشد در دوران کودکی باز میکند.
گرگهای وحشت که منقرض شده بودند، به لطف فناوری رویان دوباره متولد شدند. آنها با استفاده از روش مونتاژ ژنوم جدید، کاملترین ژنومهای گرگهای وحشت را تا به امروز تولید کردند.
ثبت نام در نخستین المپیاد ملی علمی-مهارتی دانشجویان دارای معلولیت که با حمایت بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری برگزار میشود، تا ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ ادامه دارد.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران از سوی رئیس این دانشگاه منصوب شد.
اولین آزمایش انسانی روی سلولهای بنیادی اسپرم با هدف معکوس کردن ناباروری مردان در حال انجام است که تاکنون نتایج مثبتی را نشان داده است.
دانشمندان موفق به کشف پروتئینی موجود در سلولهای انسان شدند که با کمک آن میتوان داروهای ضد سرطان مؤثرتری ساخت.
محققان به تازگی دریافتهاند که پرش ذهنی هنگام انجام کارهایی که نیاز به تمرکز زیادی ندارند میتواند به تقویت یادگیری کمک کند و بر خلاف تصور شاید چندان مضر نباشد.
امروزه نگرانی درباره گسترش اطلاعات نادرست افزایش یافته است. برای مقابله با این وضعیت، نباید صرفاً اطلاعات نادرست را نشانگذاری کنیم، بلکه باید مهارت تفکر انتقادی را تقویت کنیم.
دانشمندان مدلی از فضا-زمان را بر اساس نظریه ریسمان و با پشتیبانی تلسکوپ DESI ارائه کردهاند که نشان میدهد انرژی تاریک چگونه موجب شتاب گرفتن و انبساط کیهان میشود.
عکس روز ناسا یک نمای خیرهکننده را از ملاقات ماه با خوشه پروین به نمایش میگذارد.
حوزه علم و دانشگاه امروز ۱۸ فروردین شاهد اخبار گوناگونی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است.
چندین دهه از رصد «سیاره اورانوس» میگذرد. این غول یخی همچنان در حال تغییر و دگرگونی است. دانشمندان پس از دو دهه رصد این سیاره توسط تلسکوپ فضایی «هابل» یافتههای جدید خود را منتشر کردهاند.
با هدف توسعه کاربردها و دامنه بهرهمندی از انرژیهای تجدیدپذیر، طرح پژوهشی ساخت و ارزیابی عملکرد الکتروکاتالیستهای کربنی نانوساختار سهبعدی مشتق شده از چارچوبهای چندفلزی در قالب رساله دکتری مورد حمایت بنیاد ملی علم ایران قرار گرفت.
مشاور عالی رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور گفت: ایران با ۲۷ و سه دهم تریلیون دلار سرمایه معدنی، پنجمین کشور دارنده ذخایر معدنی در جهان است.