نهمین شماره مجله گفتمان پیشرفت با تصویری از دو چهره شاخص گفتمان انقلاب اسلامی آیتالله سیدمهدی میرباقری و حسن رحیم پور ازغدی روی جلد در 228 صفحه منتشر شد.
در رویکرد عاطفی تعقل و اندیشیدن و منطقی بودن به حاشیه میرود و شور و احساسات و تخیل و هیجان فعال میشود. پیامد این رویکرد تحریف برخی حقایق دینی است و مغفول ماندن برخی دیگر و بزرگنمایی چیزهایی دیگر .
رهبری میفرمایند: علّت اینکه این نظام باقی ماند و این نهال از بین نرفت و بحمدالله به این درخت تناور تبدیل شد، فداکاریها و ایثارگریها و شهادتطلبیها و واردمیدانشدنها بود. این را باید نگه داشت.
۲۲ اسفند در تقویم به روز پاسداشت مقام شهید اختصاص داده شده است. روزی که قرار است تأملی به مقوله شهادت و مردان این وادی یعنی شهیدان داشته باشیم. در این راستا یکی از کارهای مؤثر برای شناخت شهیدان و مقام شهادت، مطالعه در این باب است.
پژوهشگر حوزه رسانه گفت: از نقاط قوت برنامه سوره تیم سردبیری آن بود که اکثراً متخصص یا محصل در حوزه دینپژوهی بودند. در صداوسیما تیمهای مختلفی هستند که با منطق پروژهبگیری از برنامه سیاسی تا ورزشی میسازند و کار انجام میدهند.
استاد مطالعات اسلامی گفت: مرحوم دیانی روند مونولوگمحوز و یکطرفه در بحث را پیش نگرفت و سعی کرد دیالوگی چالشی را برقرار سازد تا پاسخهای کارشناس به ارزیابی برسد. این امر موجب شد تا ما در برنامه سوره شاهد یک دیالوگ مطلوب باشیم.
کار من و فعالیت من منحصر به گفتن و نوشتن است و رژیم دهانم را بسته و قلمم را شکسته بود. [از ایران] رفتم که حرف بزنم و بنویسم.
محمدجواد یاوری گفت: زمانشناسی، درک صحیح از نیازهای دینشناسانه جامعه، مخاطبشناسی و اهتمام به پاسخگویی به مسائل و ابهامات مجموع عواملی بود که دیانی را در امر برنامهسازی با محور دینپژوهی موفق کرد.
مستند در جستوجوی گمنامی زندگی و احوال سید عبدالله انوار، پژوهشگر کهنهکار و نسخهشناس معروف ایرانی را به تصویر کشیده است و از زبان خود او حیاتِ علمیاش را بازگو میکند.
سؤال از منشأ دین پرسش از علت پیدایت دین است. در این تفسیر دین پدیدهای خارجی است که مستقل از انسان و جدایی از پذیرش او وجود واقعی دارد.
سید عبدالله انوار مترجم و فرهنگ پژوه در سن 98 سالگی درگذشت.
مسعود دیانی، شاعر، منتقد، پژوهشگر و مجری ـ کارشناس برنامه «سوره» سحرگاه پنجشنبه 18 اسفند پس از تحمل ماهها بیماری سرطان، دار فانی را وداع گفت. دوستان او، امروز ساعت 14 در مقابل مسجد بلال صداوسیما با پیکرش وداع میکنند.
مقام معظم رهبری میفرمایند: مهدویت مبشر همان چیزی است که همه انبیاء، همه بعثتها برای خاطر آن آمدند و آن ایجاد یک جهان توحیدی و ساخته و پرداخته براساس عدالت و با استفاده از همه ظرفیتهاست.
کتاب «ده انقلاب در یک انقلاب»، متن سه سخنرانی در سالهای ۷۹ و ۸۰ در دانشگاه تهران و مشهد است که توسط استاد حسن رحیم پور ازغدی ایراد شده و مورد توجه بسیاری از دانشجویان قرار گرفته است.
رهبری میفرمایند: اعتقاد به قضیه مهدی و موضوع ظهور و فَرَج و انتظار، گنجینه عظیمی است که ملتها میتوانند از آن بهرههای فراوانی ببرند.
استاد مطالعات اسلامی گفت: افرادی که دائماً از این صحبت میکنند که عصر غیبت عصر تقیه و حیرت است و باید گوشهای نشست و به دعا مشغول شد اساساً با فرهنگ مهدویت آشنایی ندارند.
نوبت زمستان فصلنامه روشنا همچون شمارههای پیشین با مجموعهای از مطالب درباره بررسی و آسیبشناسی جریانهای فرقهای و مسائل مرتبط با پیروان ادیان توحیدی، منتشر شد.
رهبری میفرمایند: نیمه شعبان، مظهر امید به آینده است یعنی همه امیدهایی که ما به چیزی پیدا میکنیم، ممکن است بشود، ممکن است نشود، امّا امید به اصلاح نهایی به وسیله ولی مطلق حضرت حق، حضرت صاحبالزّمان امید غیر قابل تخلّف است.
ماه مبارک آمد، ای دوستان بشارت / کز سوی دوست ما را هر دم رسد اشارت آمد نوید رحمت، ای دل ز خواب برخیز / باشد که باقی عمر، جبران شود خسارت
رمضان مبارک